Actie

Verhalende tekeningen in Breda

Dit mooie boek, een must have voor de Bredanaar, een salontafelboek, wordt in oktober 2023 gelanceerd voor de mooie prijs van €40,00. 
U kunt echter met veel voordeel, voor maar € 30,00, al intekenen op het boek. U krijgt dan niet alleen een genummerd, gepreegd en van een handtekening voorzien boek (gelimiteerd, alleen in de voorverkoop), maar u wordt ook uitgenodigd voor een van de geanimeerde boekpresentaties (vertellingen en livemuziek) waar u het boek in ontvangst kunt nemen. De actie geldt tot 1 oktober 2023.

Wat voor boek schaft u zo voordelig aan? Een boek met tientallen vervlogen stadsgezichten die met potlood zijn opgezet door schrijver, tekenaar en geboren Bredanaar John van Ierland. De tekeningen zijn de basis van dit kijk-, lees- en beleefboek. Tijdens zijn wandelingen door de stad ontdekt John steeds nieuwe pareltjes in de baroniestad. Een verborgen timpaan, een oude gevel, zelfs gietijzeren putdeksels die het karakter van Breda vasthouden. Toch is de stad aan het veranderen, hoewel dat ergens jammer is, ontkom je daar gewoonweg niet aan, soms moet je nieuwe schoenen kopen omdat de oude versleten zijn. Samen met Bouke Tuit van 'InBreda' kwam John tot het idee een boek te maken met tekeningen van straten, pleinen, parken en wateromgevingen van het oude Breda. Het lijkt op het bewaren en het oppoetsen van de oude versleten schoenen. Het boek brengt vervlogen tijden terug, niet alleen door te kijken,
maar ook door te lezen en te beleven want de tekeningen zijn aaneengeschakeld tot een wandelroute: 'oud Breda in het nu'. 
De tekeningen, een ritmisch spel van licht en schaduw, zijn allen met het potlood gemaakt zonder enig gebruik van een liniaal.
De verhalen bij de tekeningen zijn verteld door vooraanstaande Bredanaars omdat zij een band hebben met een gebouw op de tekening en de stad omarmen.
Een salontafelboek voor en door de Bredanaar, kijken, lezen en genieten van ons oude mooie Breda.

Titel: Verhalende tekeningen in Breda, Subtitel: Beleef het Breda van toen
ISBN: 978-90-83111-25-4, NUR: 476
Auteur: John van Ierland
Release: 31 oktober 2023
Tekeningen met passende verhalen, 1e druk
Formaat 300*230 mm, 220 pagina's
Fullcolour uitgewerkt met een hardcover
Prijs is € 30,00 tot 01-10-2023 (daarna € 40,00) (incl. 9% btw)
Verzenden: Ophalen of € 7,00 in Nederland en België

voorintekenactie, het boek wordt in oktober 2023 geleverd, ophalen kan bij FysioXtra in Zundert, Vrije Boekhandel, Kemenade & Hollaers en InBreda in Breda