Actie

Verhalende tekeningen in Breda

Dit mooie boek, een must have voor de Bredanaar, een salontafelboek, wordt in oktober 2023 gelanceerd voor de mooie prijs van €30,00. 
U kunt echter met veel voordeel, voor maar € 20,00, al intekenen op het boek. U krijgt dan niet alleen een genummerd, gepreegd en van een handtekening voorzien boek (gelimiteerd, alleen in de voorverkoop), maar u wordt ook uitgenodigd voor een van de geanimeerde boekpresentaties (vertellingen en livemuziek) waar u het boek in ontvangst kunt nemen. De actie geldt tot 1 september 2023.

Wat voor boek schaft u zo voordelig aan? Een boek met tientallen vervlogen stadsgezichten die met potlood zijn opgezet door schrijver, tekenaar en geboren Bredanaar John van Ierland. De tekeningen zijn de basis van dit kijk-, lees- en beleefboek. Tijdens zijn wandelingen door de stad ontdekt John steeds nieuwe pareltjes in de baroniestad. Een verborgen timpaan, een oude gevel, zelfs gietijzeren putdeksels die het karakter van Breda vasthouden. Toch is de stad aan het veranderen, hoewel dat ergens jammer is, ontkom je daar gewoonweg niet aan, soms moet je nieuwe schoenen kopen omdat de oude versleten zijn. Samen met Bouke Tuit van InBreda kwam John tot het idee een boek te maken met tekeningen van straten, pleinen, parken en wateromgevingen van het oude Breda. Het lijkt op het bewaren en het oppoetsen van de oude versleten schoenen. Het boek brengt vervlogen tijden terug, niet alleen door te kijken, maar ook door te lezen en te beleven want de tekeningen zijn aaneengeschakeld tot een wandelroute: oud Breda in het nu. 
De tekeningen, een ritmisch spel van licht en schaduw, zijn allen met het potlood gemaakt zonder enig gebruik van een liniaal.
De verhalen bij de tekeningen zijn verteld door vooraanstaande Bredanaars omdat zij een band hebben met een gebouw op de tekening en de stad omarmen.
Een salontafelboek voor en door de Bredanaar, kijken, lezen en genieten van ons oude mooie Breda. ‘

Titel: Verhalende tekeningen in Breda, Subtitel: Beleef het Breda van toen
ISBN: 978-90-83111-25-4, NUR: 476
Auteur: John van Ierland
Release: 01 oktober 2023
Tekeningen met passende verhalen, 1e druk
Formaat 300*230 mm, 220 pagina's
Fullcolour uitgewerkt met een hardcover
Prijs is € 20,00 tot 01-09-2023 (daarna € 30,00) (incl. 9% btw)
Verzenden: Ophalen of € 7,00 in Nederland en België

voorintekenactie, het boek wordt in oktober 2023 geleverd

de Speer van Rijsbergen

Speciaal voor wielertocht De Speer van Rijsbergen wordt de roman, waarop de tocht is gebaseerd opnieuw uitgebracht en wel in een gelimiteerde genummerde en gepreegde editie voorzien van een handtekening van de auteur als het hoofdpersonage van het boek Johan van der Velde. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel Spieren voor Spieren. 

Een roman gebaseerd op het roerige wielerleven van Johan van der Velde, in het genre ‘faction’: een mengvorm tussen fictie en non-fictie. Uniek in de wielersport. De roman maakt de lezer op een unieke manier deelgenoot van het professionele wielrennen van weleer door een groot wielertalent te volgen dat na een gedegen aanloop met gemak roemruchte cols bedwingt. Daarna begint hij net zo makkelijk aan de afdaling. De renner gaat als een speer - maar mist een bocht. Hij raakt van de weg af, ontspoort en stort in de diepte, een afgrond in de vorm van vier betonnen muren die de zelfkant van de maatschappij symboliseren.
Enkel een klein raampje geeft licht in de sombere kamer en in het verwoeste leven. Dat beetje licht zorgt weer voor hoop, kracht en wederopstanding.
De lezer verliest zich in de hoofdpersoon en beleeft zo het wielrennen en wordt daarbij stevig geraakt door de ups en downs die het leven voor hem in petto heeft. De Speer van Rijsbergen kruipt onder de huid.
Van Johan's bekende strijd tegen de elementen op de Gavia in de Ronde van Italië is een mooie video gepresenteerd tijdens de boekpresentatie, met ondersteunende muziek van Guus Meeuwis.

Titel: De Speer van Rijsbergen, Subtitel: het is wat het is
ISBN: 978-90-816676-8-5, NUR: 336
Auteur: John van Ierland
Release: 26 november 2015, roman, 3e druk
Formaat: 230*150 mm, 320 pagina's
Zwartwit uitgewerkt, omslag in fullcolour
Prijs: € 20,00 (incl. 9% btw)
Verzenden: € 5,00 in Nederland en België
Het boek wordt vanaf 29 juni 2023 geleverd
Trailer: Guus Meeuwis en Uomo di Gavia

Kees Haast, "Vader, ik wor koereur!" 

Speciaal voor wielertocht De Speer van Rijsbergen verschijnt opnieuw het boek “Vader, ik wor koereur!”, het korte maar zo interessante wielerleven van Kees Haast, het Rijsbergse haas(t)je van de bergen zoals de Belgische sportjournalist Jos van Landeghem hem zo mooi typeerde. 
Kees Haast begon zijn loopbaan op de fiets van Wout Wagtmans die hem tevens de mooiste verhalen vertelde. Kees maakte verder deel uit van de Nederlandse ploeg toen Jan Janssen wereldkampioen werd. Hij ervoer de ongekende populariteit van de Franse lieveling Raymond Poulidor. De keizer van Herentals, de grote Belgische renner Rik van Looy, behoedde hem voor verregaande medische complicaties en hij maakte de opkomst van grote mannen in de wielersport als Felice Gimondi, Gianni Motta en Eddy Merckx mee. Emotioneel werd hij toen Federico Bahamontes afstapte en zijn fiets aan de wilgen hing. Emoties die hij moest parkeren toen zijn inzet voor de kopmannen werd gevraagd. Kopmannen die luisteren naar illustere namen: Jacques Anquetil, Julio Jiménez en Lucien Aimar. Ook kreeg hij instructies van ploegleiders van naam en faam, van Kees Pellenaars en Raphaël Geminiani. Het past allemaal in het wielerleven van Kees Haast, de man die erbij was toen Tom Simpson bezweek op de Mont Ventoux. Kees die streed tegen Valentin Uriona, de Bask die zo tragisch op 26-jarige leeftijd om het leven kwam. Maar ook, Kees de man uit Rijsbergen, die schouderklopjes kreeg van Tour de France directeur Jacques Goddet. Ondanks zijn valpartijen heeft Kees vele wielerliefhebbers op het puntje van hun stoel gehouden, vooral door zijn onverzettelijke karakter, zijn houvast, zijn nooit opgeven mentaliteit en zijn opgewektheid als volkse jongen van het leven. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel Spieren voor Spieren.

Titel: Kees Haast  Subtitel: "Vader, ik wor koereur!"
ISBN: 978-90-825163-0-2, NUR: 489
Auteur: John van Ierland
Release: november 2016, biografisch, 3e druk
Formaat: 210*150 mm, 252 pagina's
Zwartwit uitgewerkt, omslag in fullcolour
Prijs: € 20,00 (incl. 9% btw)
Verzenden: € 5,00 in Nederland en België
Het boek wordt vanaf 29 juni 2023 geleverd