Schrijven

John als schrijver

John van Ierland heeft veel boeken geschreven (52 stuks) van kinderboek tot oorlogsroman, van biografie tot productpresentaties.
Hij schrijft ze in opdracht of uit eigen interesse.
De nog gangbare titels zijn uiteraard te koop, u vindt ze hieronder.
Verder is John bezig met nieuwe biografieën en romans. Zij liggen, zoals dat zo mooi heet, nog op stapel, en zullen te zijner tijd op deze pagina verschijnen.De roman ‘Åshild, Vikingen in Breda’ is een meeslepend historisch verhaal dat zich afspeelt in de negende eeuw.
De Vikingen hebben het voor het zeggen, ze ontdekken met hun drakenschepen grote delen van Schotland en het Frankenland. De inwoners ervan leggen ze hun wil op door bliksemsnelle aanvallen, brute veroveringen, plunderingen en het uitmoorden van complete dorpen.
Een enkele keer bouwen ze een nederzetting in zo’n overzees gebied, zoals de burcht Brynesheim in Breda. Daar, in de gouw Braecbant in het Frankenland, zijn ze een constante bedreiging voor de verre omgeving. Eén van deze Vikingen ontpopt zich als de ware duivel: een jaloerse kwelgeest die geen tegenspraak duldt en over lijken gaat. Op het moment dat hij aan de macht komt, vindt de beeldschone Noorse prinses Åshild haar grote liefde en ziet daarmee haar droom in vervulling gaan.
Het is absoluut niet de droom van de duivel!
Is Åshild wel opgewassen tegen de duivel? Kan zij hem wel verslaan, of valt ook zij uiteindelijk voor zijn valse charmes?


De reis vol liefde en pijn gaat langs het huidige Noorwegen, Schotland, Wallonië, Vlaanderen en het zuid-westen van Nederland.


Titel: Åshild
Subtitel: Vikingen in Breda
ISBN: 978-90-83111-23-0
NUR: 342
Auteur: John van Ierland
Release: 16 november 2021
Genre: Historische roman
Druk: 1e druk
Formaat: 230*150 mm
Pagina's: 356
Binnenwerk: Grijswaarden/full-colour
Omslag: Full-colour softcover
Prijs: €22,99 (incl. 9% btw)
Verzenden: €4,10 in Nederland en België
Bestellen: Alleen via deze site zijn de speciale versies van de roman te bestellen, voorzien van een nummer, een preegstempel en een handtekening. U krijgt het boek gratis opgestuurd.
Presentatie: Het boek wordt gepresenteerd, in de vorm van een heus Vikingcafé, ergens in februari/maart (door toedoen van Corona uitgesteld). Deze feestelijke presentatie is er een met vertellingen, live muziek, onthullingen van verschillende items die samenhangen met het boek, officiële uitreikingen, een quiz en het posthuum eren van een moderne Viking. U waant zich voor even zelf in het Walhalla bij de Noorse god Odin. Verdere info volgt.
Trailer: Åshild, Vikingen in Breda
Bestellen:
WebshopSportleed

Een boek over ellende en narigheid. Een boek over pech, zoals vooral in het voorwoord beschreven, over (te veel) afzien. Maar ook over praktijken die je in sommige gevallen met recht misbruik zou kunnen noemen. Misbruik door mensen die werden vertrouwd, mensen met een grote invloed op de sporters.

Waarom zou je dit boek dan toch willen lezen? Omdat iedereen die hieraan heeft bijgedragen het niet verstandig vindt om je kop in het zand te steken, als sporter, ouder van een sporter, coach of iedereen die een sportliefhebber is. Misbruik en ‘te ver gaan’ in de sport moeten als zodanig sneller worden herkend en het moet duidelijk worden dat er actie op moet worden ondernomen. Met een preventief beleid kan veel sportleed worden voorkomen en de sporters blijven daarmee het plezier in de sport behouden! Zoals sport bedoeld is.

Met een voorwoord van Raymond Kerckhoffs en bijdragen van Thijs Zonneveld, Verona van de Leur en vele anderen.
Titel: Sportleed
Subtitel:
ISBN: 978-90-83111-24-7
NUR: 342
Auteur: Kees van Niekerk & Verona van de Leur

Release: februari 2022
Genre: Biografisch
Druk: 1e druk
Formaat: 210*150 mm
Pagina's: 384
Binnenwerk: Grijswaarden/full-colour
Omslag: Full-colour softcover
Prijs: €22,99 (incl. 9% btw)
Verzenden: €4,10 in Nederland en België

Voorintekenen: Indien u nu intekent op het boek komt u in het bezit van een bijzonder exemplaar, genummerd, gepreegd en gesigneerd. U krijgt het boek gratis opgestuurd (op de releasedag in februari 2022) of het wordt u overhandigd tijdens de feestelijke presentatie met nog vel extra's (beperkt aantal plaatsen) blijf hiervoor de site raadplegen. Vanaf begin februari vervallen al deze extra's en is alleen het reguliere boek nog aan te schaffen.
Presentatie: informatie hierover volgt later
Trailer: nvt
Bestellen:
Webshop


‘De geest van de Vloeiweide’, een bericht uit de Tweede Wereldoorlog

Vanaf het monument van de Vloeiweide kan Freek, na zestig jaar van verwerken, eindelijk zijn verhaal vertellen. De eerste oorlogsdagen, de vlucht, de bezetting, kwajongensstreken, het Oranjehotel in Scheveningen, werken in Duitsland, onderduiken, Dolle Dinsdag, verzet, het drama van de Vloeiweide, de bevrijding en een zeer verrassende nasleep.

Een boek dat tot stand is gekomen door middel van interviews, onderzoek in archieven en historische naslagwerken. De hoofdpersoon Freek (Reiniers) Cohen heeft als persoon nimmer bestaan, maar is door de schrijver ‘geconstrueerd’ uit de belevenissen van meerdere personen die hun oorlogsverleden en hun aangrijpende ervaringen met hem wilden delen. De verschillende passages in het boek berusten derhalve op feitelijke gebeurtenissen en waarheden.

Aangrijpende gebeurtenissen verpakt in een roman
Wegens succes opnieuw uitgegeven in een herziene aanvullende versie.
Nu met extra hoofdstuk – het verhaal is eindelijk af – en vernieuwde omslag!

Titel: De geest van de Vloeiweide
Subtitel: ongewenst in het verzet
ISBN: 978-90-825163-6-4
NUR: 337
Auteur: John van Ierland
Release: September 2021
Genre: Oorlogsroman
Druk: 4e druk
Formaat: 210*150 mm
Pagina's: 320
Binnenwerk: Grijswaarden
Omslag: Full-color softcover
Prijs: €19,95 (incl. 9% btw)
Verzenden: €4,10 in Nederland en België
Voorraad: Ja
Trailer:
Geest van de Vloeiweide
Bestellen:WebshopJakarta, 1973. De verwachting is dat bokser Rudi Lubbers snel tegen het canvas zal gaan, maar de voorspellingen komen niet uit. Wereldwijd zien miljoenen televisiekijkers hoe het zwaargewicht uit Heerhugowaard twaalf ronden blijft staan tegen niemand minder dan ‘The Greatest of All Time’, Muhammad Ali. Na zijn bokscarrière trekt Rudi als kermisexploitant door Europa, totdat hij in Portugal wordt opgepakt. Lubbers krijgt acht jaar straf voor de smokkel van hasj. Als hij uiteindelijk vrijkomt, blijft hij worstelen met die jaren van gevangenschap. Hij is verbitterd en wil alsnog proberen zijn onschuld te bewijzen.
Als dat niet lukt, vlucht hij naar Bulgarije, waar Andere Tijden Sport, naar een idee van Bart Nijpels, hem in mensonterende omstandigheden terugvindt. Voor het eerst vertelt Rudi nu zijn hele levensverhaal en hoe het verder met hem ging na die spraakmakende televisiedocumentaire.
Rudi Lubbers is het hartverscheurende en eerlijke relaas van de bokser die ondanks alle tegenslagen en klappen die hij kreeg van de maatschappij, toch overeind bleef.

Titel: Rudi Lubbers
Subtitel: De man die bleef staan
ISBN: 978-90-830676-1-2
NUR: 402
Auteur: John van Ierland
Release: 25 januari 2021
Genre: Sportbiografie
Druk: 1e druk
Formaat: 215*140 mm
Pagina's: 198
Binnenwerk: Grijswaarden/full-colour
Omslag: Full-colour softcover
Prijs: €19,99 (incl. 9% btw)
Verzenden: €4,10 in Nederland en België
Voorraad: Ja
Trailer: nvt
Bestellen:
Webshop


Gine en David vertrokken naar Spanje om daar een nieuwe bestaan op te bouwen. Een bekend tv-programma volgde hun vertrek, hun hoop en uiteindelijke wanhoop. Wat hebben zij een hoop meegemaakt, het ene na het andere malheur aan het huis, veelal voortkomend uit malafide praktijken deed hen de moed steeds verder in de schoenen zakken. Komen zij al de klappen ooit te boven?
"Zij die we spraken brachten ons op het idee een boek te gaan schrijven. Wat ons is overkomen grenst namelijk aan het ongelooflijke, en daar zijn we zelfs nog lang niet mee klaar. We hebben dat plan opgepakt en hebben in John van Ierland een auteur gevonden die ons verhaal op papier zet. Het is het boek over ons avontuur, emigreren naar het zuiden van Europa."
In het biografische boek vertrekt de lezer naar Spanje en gaat op een verwonderende ontdekkingsreis. Alle dalen worden aangedaan maar ook steeds wordt er weer uitgeklommen. Zodra we boven zijn doemt er weer een krater op; kunnen we ook dit nog aan?
Het boek kent een stevige moraal, en ook aanknopingspunten en handvatten om wel een goed voorbereide stap te maken naar een bestaan in Spanje. Toch iets heel anders dan David en Gine dit hebben ervaren. Zij hadden een heel harde leerschool en zagen in dat opgeven geen optie meer was!

Titel: Het kartonnen huis
Subtitel: Wij vertrokken naar Spanje
ISBN: 978-90-831112-2-3
NUR: 402
Auteur: John van Ierland
Verhaal: David & Gine Shearlaw
Release: 07 juni 2021
Genre: Waargebeurde verhalen
Druk: 1e druk
Formaat: 210*150 mm
Pagina's: 160
Binnenwerk: Grijswaarden
Omslag: Full-colour softcover
Prijs: €20,00 (incl. 9% btw)
Verzenden: €4,10 in Nederland en België
Voorraad: Ja
Trailer: nvt
Bestellen:
Webshop


Er rusten in ons land naar schatting 350 mensen in een anoniem graf. Dit boek besteedt aan een groot aantal van hen aandacht. De bekendste onbekende dode is het meisje van Teteringen dat op eerste kerstdag 1990 vermoord werd gevonden in de bossen bij Teteringen (gemeente Breda).
In een poging om na dertig jaar het meisje van Teteringen haar naam terug te geven, verschijnt dit boek en het lied ‘Och, arm meisje van Teteringen’ welke middels de onderstaande QR-code in de vorm van een clip is te beluisteren en te zien. De opname is van de muziekband KlaarWakker uit Teteringen, de foto’s zijn van Boyd Smith.
De tekening op de cover is van John van Ierland. Hij maakte het portret van het meisje van Teteringen op basis van de politiefoto na haar gewelddadige dood. Tevens schreef hij het verhaal ‘Maria’.
Het laatste hoofdstuk in dit boek van journalist Theo Jongedijk is een analyse van misdaadverslaggeefster Jolande van der Graaf van de site Femke Fataal over vrouwen in de misdaad.
Lied:
Middels bijgaande QR-code of link is het lied over het meisje te beluisteren in de vorm van een clip.

  

Titel: Het Meisje van Teteringen
Subtitel: En andere naamloos begraven personen
ISBN: 978-90-831112-0-9
NUR: 402
Auteur: Theo Jongedijk
Release: 25 november 2020
Genre: Misdaad
Druk: 1e druk
Formaat: 210*150 mm
Pagina's: 128
Binnenwerk: Grijswaarden
Omslag: Full-colour softcover
Prijs: €15,00 (incl. 9% btw)
Verzenden: €4,10 in Nederland en België
Voorraad: Ja
Trailer:
Het Meisje van Teteringen
Bestellen:Webshop


In de Tour de France van 1980 pakt de krachtige Belg Rudy Pevenage de gele trui en weet hem negen dagen vast te houden. Uiteindelijk moet hij het geel afstaan maar rijdt wel in het groen naar Parijs. ‘Der Rudy’ is het boek over de man uit Geraardsbergen, voorheen een renner in de marge maar die door zijn gele en groene trui ineens voer voor de pers is. De druk van het presteren groeit, maar hij krijgt niet altijd de medewerking van zijn ploeg om die nieuwe status waar te blijven maken. Hij wordt gestuurd, het wordt voor hem bepaald, hij krijgt toegediend, rijdt zijn longen uit het lijf tot diep in het rood! Stank voor dank, hij wordt geflikt, raakt gefrustreerd en wordt verplicht om zelf ook te flikken. Meermaals draait hij over zijn toeren tot langzaam zijn wielerlicht dooft. Rudy begint een tweede wielerleven, hij wordt ploegleider van onder andere Jan Ullrich, Erik Zabel en het Deutsche Telekom/T-Mobile. Hij is plots diegene die stuurt, die bepaalt, alles met een doel want de werkgevers eisen resultaten. Er worden andere machten in de wielrennerij aangesproken en zo komt Rudy onder andere in aanraking met de Spaanse sportarts Eufemiano Fuentes en raakt verstrikt in Operación Puerto. Er worden invallen gedaan in rennershotels tijdens grote wielerkoersen en Rudy wordt gearresteerd; hij belandt van de hemel in de hel! Van het vrolijke geel en groen naar het diep donkere rood!

Bestseller:
Het boek is aan zijn derde druk bezig, is op plaats twee binnengekomen op de bestsellerslijst in België en verkozen tot het non-fictie boek van de maand januari. Het boek is tevens in Duitsland en Finland verschenen.

Titel: Der Rudy
Subtitel: Biografie van Rudy Pevenage
ISBN: 978-90-825163-8-8
NUR: 491
Auteur: John van Ierland
Release: 25 januari 2020
Genre: Sportbiografie
Druk: 3e druk
Formaat: 230*150 mm
Pagina's: 252
Binnenwerk: Grijswaarden
Omslag: Full-colour softcover
Prijs: €19,95 (incl. 9% btw)
Verzenden: €4,10 in Nederland en België
Voorraad: Ja
Trailer: nvt
Bestellen:
Webshop


Bert Oosterbosch (1957-1989) was hardrijder van beroep. Ongeacht fysieke en mentale problemen. Zelfs negatieve doktersadviezen weerhielden hem er niet van te blijven rijden. Oosterbosch leidde in 1978 het Nederlandse kwartet naar de wereldtitel op de 100 kilometer. Daarna debuteerde hij als beroepsrenner in de ploeg van Peter Post en werd Oosterbosch wereldkampioen achtervolging in Amsterdam. Ook won hij meerdere etappes in de Tour de France.
Maar achter dit fraaie palmares ging een tragisch verhaal schuil. Heimwee en knieblessures noopten hem te stoppen met wielrennen. Toen hij ondanks dit alles toch een rentree wilde maken, kwamen daar ook nog eens forse hartproblemen bij. Bert zette door, maar zijn passie voor de fiets werd hem fataal. Op zijn 32ste overleed hij door een acute hartstilstand. Dit is het opzienbarende verhaal van Bert Oosterbosch, wielrenner tot in de dood.

Titel: De Rooie
Subtitel: Bert Oosterbosch: 'Mijn beroep? Hardijder!'
ISBN: 978-90-825163-9-5
NUR: 491
Auteur: John van Ierland
Release: 8 december 2019
Genre: Sportbiografie
Druk: 1e druk
Formaat: 280*210 mm
Pagina's: 320
Binnenwerk: Grijswaarden
Omslag: Full-colour hardcover
Prijs: €19,95 (incl. 9% btw) in prijs verlaagd
Verzenden: €6,90 in Nederland en België
Voorraad: Ja
Trailer: nvt
Bestellen:
Webshop


Maczek bracht zijn jeugd door in de omgeving van Lwów, toen Polen nog opgedeeld was en Lwów tot het Oostenrijks-Hongaarse Rijk behoorde. Hij studeerde Pools en linguïstiek aan de Universiteit van Lwów, terwijl hij clandestien lid was van Poolse paramilitaire organisaties. Tijdens zijn studie brak de Eerste Wereldoorlog uit en werd hij opgeroepen voor het Oostenrijkse leger. Hij diende als officier in een alpine-eenheid (op ski’s) in de Dolomieten aan het Italiaanse front.
Na het einde van de Eerste Wereldoorlog, toen Polen voor het eerst sinds 1793 weer een onafhankelijke staat werd, meldde Maczek zich aan bij het zojuist opgerichte Poolse leger. Hij maakte snel carrière, waarbij hij zich een voorstander toonde van moderne (bewegings)-oorlogvoering, met sterke pantserstrijdkrachten. Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog was Maczek opgeklommen tot commandant van de enige moderne tankbrigade die Polen had. Met de 1e Poolse Pantserdivisie bevrijdde hij grote delen van Frankrijk, België en Nederland.

Stanisław Wladysław Maczek (1892 - 1994)

Titel: Van Paardewagen tot Tank
Subtitel: Oorlogsmemoires van Generaal Maczek
ISBN: 978-90-90324-89-0
NUR: 689
Auteur: Stanislaw Maczek
Release: Oktober 2019
Genre: Memoires
Druk: 2e druk
Formaat: 240*170 mm
Pagina's: 320
Binnenwerk: Grijswaarden
Omslag: Full-color softcover
Prijs: €15,00 (incl. 9% btw) in prijs verlaagd
Verzenden: €4,10 in Nederland en België
Voorraad: Ja
Trailer: nvt
Bestellen:
Webshop


Een boom is een plant met een verhoute stam en een kroon (kruin). Er zijn bomen die meer dan honderd meter hoog worden en ze groeien op zeer verschillende ondergronden. Een boom kan ook heel oud worden, zelfs tot enkele duizenden jaren. Bomen spelen een voorname rol in levensgemeenschappen. Vogels bouwen er hun nest, mossen, schimmels en algen leven op de stam, takken en bladeren. Insecten leven van de bladeren of het hout en sluipwespen parasiteren hier weer op. De boom levert vruchten en zaden wat een belangrijke voedselbron is voor onder andere apen, eekhoorns en vogels.
De mens gebruikt de boom naast voedselproductie en sier ook voor de productie van timmer- en brandhout en papier én... uitermate belangrijk de boom levert ons zuurstof!
Dit is de biografie van Pierre Domen - met aanvullingen door velen uit zijn (groene)wereld - wiens leven in het teken staat van de boom. Niet alleen in zijn vrije tijd als hobbyist en natuurliefhebber maar ook als kweker en bestuurder. Dit is het verhaal van de opkomst van de boomkweker, de veranderingen erin en het plaatsen van een kleine Brabantse gemeente op de wereldkaart van kwekers.

Titel: 'bomen' over Domen
Subtitel: Pierre Domen, het leven van een boomkweker
ISBN: 978-90-825163-7-1
NUR: 791
Auteur: John van Ierland
Release: 11 september 2019
Genre: Biografie
Druk: 1e druk
Formaat: 240*170 mm
Pagina's: 180
Binnenwerk: full-colour
Omslag: Full-colour softcover
Prijs: €19,95 (incl. 9% btw)
Verzenden: €4,10 in Nederland en België
Voorraad: Ja
Trailer: nvt
Bestellen:
Webshop


Freek Mulder, een Jordanese schelm die in de jaren zestig aan de armoede wilt ontsnappen, ondervindt in zijn zoektocht naar een eter bestaan dat diefstal alleen maar tot drama leidt. Hij betert zijn leven en gaat aan de slag als stratenmaker, als specialist in het leggen van kasseien. Voor even is er rust, maar het zekere bestaan begint hem te benauwen en hij kiest voor de onvoorspelbare vrijheid van zijn fiets. In België ontmoet hij Charlotte, zij wordt zijn geheime liefde en gids in zijn nieuwe leven dat hem begint toe te lachen. Hij begint naam te maken als renner van klassiekers maar echt doorbreken doet hij niet, omdat hij weigert mee te doen aan de befaamde Noord-Franse rit over kasseien.

De roman 'Kasseien' wordt gevormd door het maken van keuzes. Freek moet kiezen tussen het ontsnappen aan de armoede of blijven in zijn geliefde Jordaan. Hij moet kiezen tussen vrijheid en zekerheid, tussen simpel en veeleisend, tussen liefde en vriendschap, opgeven en doorgaan, het leven en de dood.
Het is als een keuze tussen asfalt en kasseien.

Van het boek is ook een theaterproductie gemaakt. De première van 'Kasseien' was op 27-09-2018 in Theater De Maagd te Bergen op Zoom. In de loop van 2019 wordt de lijst met voorstellingen gepresenteerd. Het is een theater met drama en humor, zang, foto en film en sport!

De trailer kunt u zien door op de link te klikken.

Titel: Kasseien
Subtitel: nvt
ISBN: 978-90-825163-2-6
NUR: 340
Auteur: John van Ierland
Release: 28 februari 2018
Genre: Roman
Druk: 1e druk
Formaat: 230*150 mm
Pagina's: 384
Binnenwerk: Grijswaarden
Omslag: Full-colour softcover
Prijs: €15,00 (incl. 9% btw) in prijs verlaagd
Verzenden: €4,10 in Nederland en België
Voorraad: Ja
Trailer:
Kasseien
Bestellen:Webshop


Zijn vader gaf hem zijn eerste racefiets maar had jaren later wel bedenkingen over die actie:
'Dat had ik nooit moeten doen, geen notaris, geen boer maar een clown op een fiets heb ik grootgebracht: een kermisattractie.'
Het sportleven van Gerben Karstens staat bol van belevenissen die anderen deed wanhopen, huilen, lachen en juichen. Hij reed in zijn jeugdjaren veel op de schaats, werd aangezet door zijn grote held Reinier Paping om aan wedstrijden te gaan doen en veroverde zijn plaats in de Nederlandse schaatskernploeg. Ondanks dat talent koos hij toch voor een carrière in het wielrennen. Hij pakte goud op de Olympische Spelen van 1964 en werd professioneel wielrenner. In die categorie behaalde de superieure sprinter Karstens, van 1965 tot 1980, onder andere overwinningen in alle drie de grote rondes (Frankrijk, Spanje en Italië) en verschillende klassiekers.
Als 'de Karst' gaf hij nooit op en was onverzettelijk.
Als 'de Leidse notariszoon' wist hij de koers te lezen en organisaties te doorgronden.
Als 'de clown' bespeelde hij zijn collega's en het publiek, onvergetelijk zijn zijn vele fratsen en grollen.
'De Karst, de clown demarreert' is één groot interview, een tijdcapsule naar de mooie schaats- en wielerdagen van de jaren zestig en zeventig.

Titel: De Karst
Subtitel: de clown demarreert
ISBN: 978-90-825163-3-3
NUR: 491
Auteur: John van Ierland
Release: 16 oktober 2017
Genre: biografie
Druk: 2e druk
Formaat: 230*150 mm
Pagina's: 320
Binnenwerk: Grijswaarden
Omslag: Full-colour hardcover
Prijs: €19,95 (incl. 9% btw) in prijs verlaagd
Verzenden: €4,10 in Nederland en België
Voorraad: Ja
Trailer: nvt
Bestellen:
Webshop


Tegen het einde van het jaar des Heren 1589, kreeg Maurits, geboren prins van Oranje, een lumineus idee.
Door toedoen van een krijgslist wilde hij zijn stad Breda heroveren op de Spanjolen.
Zijn oranje moest het Spaanse rood verdrijven.
Uiteindelijk trok zijn leger, tijdens het carnaval van 1590, in een turfschip de heerlijkheid Breda binnen.
Het is hét spannende ontstaan van de georganiseerde viering van het carnaval in Breda; de geboorte van de BCV later Stichting Kielegat.

Titel: Kielegat
Subtitel: hét oudste én spannendste carnavalsverhaal
ISBN: 978-90-825163-4-0
NUR: 342
Auteur: John van Ierland
Release: November 2018
Genre: Roman
Druk: 1e druk
Formaat: 210*150 mm
Pagina's: 118
Binnenwerk: Grijswaarden
Omslag: Full-colour softcover
Prijs: €11,00 (incl. 9% btw)
Verzenden: €4,10 in Nederland en België
Voorraad: Ja
Trailer: nvt
Bestellen:
Webshop


Nicole Maessen (1967) schrijft columns en korte reisverhalen. In 2005 werd Nicole gevraagd om de maandelijkse columns te schrijven voor een personeelsmagazine.
‘Iets over niets – Nicolumns’ is een bundeling van de columns die in de afgelopen jaren zijn verschenen, aangevuld met avonturen van onderweg uit een andere tijd. De rode draad door haar columns en verhalen zijn bijzondere ontmoetingen en vaak de bijbehorende spirituele inzichten, met een vleugje humor beschreven. Iedere column is een foto van een moment in de tijd.
Nicole Maessen is een ware verhalenverteller. Ze neemt je mee op reis. Naar haar familie en vrienden, haar collega’s op kantoor en naar haar geliefde Groot-Brittannië. Ze pakt je hand en trekt je mee het verhaal in, zodat je een stukje met haar kan oplopen. En het door haar ogen kan meebeleven.

Titel: Iets over niets
Subtitel: Nicolumns
ISBN: 978-90-825163-5-7
NUR: 401
Auteur: Nicole Maessen
Release: November 2018
Genre: Verhalenbundel
Druk: 1e druk
Formaat: 210*150 mm
Pagina's: 180
Binnenwerk: Full-colour
Omslag: Full-colour softcover
Prijs: €19,95 (incl. 9% btw)
Verzenden: €4,10 in Nederland en België
Voorraad: Ja
Trailer: nvt
Bestellen:
Webshop


Een roman gebaseerd op het roerige wielerleven van Johan van der Velde, in het genre ‘faction’: een mengvorm tussen fictie en non-fictie. Uniek in de wielersport. De roman maakt de lezer op een unieke manier deelgenoot van het professionele wielrennen van weleer door een groot wielertalent te volgen dat na een gedegen aanloop met gemak roemruchte cols bedwingt. Daarna begint hij net zo makkelijk aan de afdaling. De renner gaat als een speer - maar mist een bocht. Hij raakt van de weg af, ontspoort en stort in de diepte, een afgrond in de vorm van vier betonnen muren die de zelfkant van de maatschappij symboliseren.
Enkel een klein raampje geeft licht in de sombere kamer en in het verwoeste leven. Dat beetje licht zorgt weer voor hoop, kracht en wederopstanding.
De lezer verliest zich in de hoofdpersoon en beleeft zo het wielrennen en wordt daarbij stevig geraakt door de ups en downs die het leven voor hem in petto heeft. De Speer van Rijsbergen kruipt onder de huid.
Van Johan's bekende strijd tegen de elementen op de Gavia in de Ronde van Italië is een mooie video gepresenteerd tijdens de boekpresentatie, met ondersteunende muziek van Guus Meeuwis.

Titel: De Speer van Rijsbergen
Subtitel: het is wat het is
ISBN: 978-90-816676-8-5
NUR: 336
Auteur: John van Ierland
Release: 26 november 2015
Genre: Roman
Druk: 2e druk
Formaat: 230*150 mm
Pagina's: 320
Binnenwerk: Grijswaarden
Omslag: Full-color softcove met flappen
Prijs: €15,00 (incl. 9% btw) in prijs verlaagd
Verzenden: €4,10 in Nederland en België
Voorraad: Ja
Trailer:
Guus Meeuwis en Uomo di Gavia
Bestellen: Webshop